KROOT Installatie legt diverse verwarmingssystemen aan

Radiatoren, convectoren, vloerverwarming of een combinatie hiervan. Welk verwarmingssysteem past bij uw situatie? KROOT Installatie informeert u over de voor- en nadelen van elk type en geeft u vakkundig advies. En natuurlijk voeren we de installatie van het systeem en de ketel uit. Ons werkgebied reikt van Breda tot Den Bosch en van Tilburg tot Waalwijk.

Vloerverwarmingsspecialist in Midden-Brabant

KROOT Installatie is gespecialiseerd in de aanleg van vloerverwarming. Gebruik het systeem als hoofdverwarming of als bijverwarming in combinatie met radiatoren of een hybride cv-ketel. Zelfs vloerkoeling is mogelijk in combinatie met een wamtepompinstallatie. Door gebruik van een zogenaamde zoneregeling kunt u iedere ruimte onafhankelijk van elkaar op de gewenste temperatuur instellen. We bieden zoneregeling in 4 varianten, allen met lcd-thermostaat:

  • bedraad 
  • bedraad met LAN voor bediening via smartphone of tablet 
  • draadloos 
  • draadloos met LAN voor bediening via smartphone of tablet

KROOT installeert uw centrale verwarming

Welk type radiator kiest u voor uw centrale verwarming? Door het grote oppervlak geeft de paneelradiator zijn warmte snel af. De ledenradiator is geschikt voor hoge ruimtes waar veel warmte nodig is. Deze heeft een robuuste, authentieke uitstraling. De designradiator is verkrijgbaar in bijzondere vormen en materialen. Een eyecatcher voor ieder interieur. En als er geen aansluiting is voor warm water, is een elektrische radiator een handige oplossing.

Convectoren zorgen voor aangenaam warmtecomfort

Een convector zuigt koude lucht aan en warmt die op. De warme lucht stijgt, koelt af en daalt vervolgens weer waarna het proces zich herhaalt. Dit systeem warmt de omgeving gelijkmatiger op dan stralingswarmte van een radiator. Het is energiezuinig en door de lagere aanraaktemperatuur is er geen verbrandingsgevaar. In een beperkte ruimte en voor puien met glas tot aan de vloer, is een convectorput een mooie oplossing.


Wilt u meer info over onze verwarmingsoplossingen?

Cv-ketels installeren

Een nieuwe cv-ketel installeren we binnen 1 dag. Het toestel gaat probleemloos 12 tot 15 jaar mee. Laat de ketel na die tijd vervangen. Daarmee voorkomt u oplopende stookkosten en dure reparaties. Plan de vervanging bij voorkeur in het voorjaar of de zomer. U geniet dan tijdens de winter van een warm pand.


Preventief onderhoud zorgt voor een langere levensduur van uw installatie, een hoger rendement en het waarborgt de veiligheid van uw verwarmingsketel. Bent u een vaste klant en heeft u onverhoopt toch last van een storing? Wij lossen uw defect binnen 24 uur op.

Vraag een offerte aan

Een boiler als warmwatervoorziening

Een boiler zorgt voor warm water in de keuken en badkamer. KROOT Installatie levert en installeert elektrische boilers, gasgestookte boilers en zonneboilers.

U kiest voor een elektrische (keuken)boiler wanneer u lokaal geregelde verwarming heeft en meer of sneller warm water in bijvoorbeeld de keuken wilt. Een gasgestookte boiler wordt indirect gestookt en kan op iedere cv-ketel worden aangesloten. Het houdt grotere hoeveelheden voorverwarmd water op voorraad en brengt dat bij afname op de gewenste temperatuur. Denk ook eens aan een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem bespaart u gemiddeld 50% op uw jaarlijkse kosten voor warm water.

Laat u goed adviseren bij de keuze voor een boiler.

Een geiser zorgt voor warm water in overvloed

Een geiser is goedkoper in verbruik en aanschaf dan een boiler of cv-ketel. Heeft u een soloketel? Dan is de geiser een prima oplossing voor meer warmwatercomfort. 
Een keukengeiser levert voldoende warm tapwater voor in de keuken en eventueel de douche. Kies in de badkamer voor een grotere aanvoer van warm water met een badgeiser. Heeft u een goed geïsoleerde woning? Dan is een ventilatiegeiser het meest geschikt. Deze zuigt de lucht die nodig is voor verbranding, van buiten aan. Verbrandingsgassen worden weer naar buiten afgevoerd.

Wat u betaalt voor een verwarmingssysteem van KROOT Installatie?

Vraag een offerte aan


KROOT Installatie zorgt voor vakkundig onderhoud

Laat regelmatig de cv-installaties en ventilatiesystemen van uw projecten controleren en reinigen. Daarmee voorkomt u storingen en extra onkosten. Na onderhoud door KROOT Installatie bent u verzekerd van een goed geventileerd en verwarmd pand.

Insallatiebedrijf voor advies, ontwerp en uitvoering

KROOT Installatie
Heuvelstraat 6
5171 VE,  Kaatsheuvel

Kvk: 51714272

Openingstijden

Maandag 07:00 - 17:00

Dinsdag 07:00 - 17:00

Woensdag 07:00 - 17:00

Donderdag 07:00 - 17:00

Vrijdag 07:00 - 17:00

Altijd per email bereikbaar