Duurzame energie in de regio Breda, Tilburg, Den Bosch

Wek elektriciteit op met zonnepanelen. Verwarm het tapwater van de douche met een zonneboiler. Of laat een warmteterugwinningsysteem installeren. U bent uw eigen energieleverancier. U kunt tot maar liefst tot 50% besparen op de energiekosten voor warmwater met een zonneboilersysteem. En u voorkomt een flinke hoeveelheid CO2-uitstoot. Wilt u weten hoe energiezuinig uw woning nu is en welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn?

Maak een afspraak

KROOT Installatie plaatst zonneboilers en -panelen

Een zonneboiler werkt samen met zonnecollectoren die op het dak van uw pand staan. Die plaatsen we in de meest ideale hellingshoek ten opzichte van de zon. Daarmee behaalt u het hoogste rendement. Het systeem verwarmt water en slaat dat op in een voorraadvat. U heeft de keuze uit 3 verschillende inhoudsmaten. Als u met zonnewarmte niet alleen tapwater wilt opwarmen, maar ook uw woning, kies dan voor de zonneboilercombi. Welk type zonneboiler bij uw situatie past, hangt af van verschillende factoren: 

  • Wat zijn uw wensen op het gebied van warmwater? 
  • Hoeveel mensen maken gebruik van de warmwatervoorziening? 
  • Over hoeveel ruimte beschikt u voor het voorraadvat?

Energie opwekken met een warmtepomp

De lucht, de bodem en het grondwater slaan continu zonnewarmte op. Deze warmte benut u met een warmtepomp eenvoudig voor verwarming van uw pand. Zomer en winter, overdag en ’s nachts. KROOT Installatie ontwerpt, dimensioneert en installeert complete warmtepompinstallaties.
Voordelen warmtepomp:

  • U behaalt eenvoudig de energieprestatiecoëfficiënt-norm van 0,6.
  • U bespaart direct 30 tot 60% op energiekosten voor verwarming en verbruik van warm tapwater.
  • Met dit milieu-ontlastende systeem haalt u een groot deel van uw energie uit uw eigen omgeving.
  • Het systeem genereert goedkope en aangename koeling in de zomer

Wilt u meer informatie over warmtepompen?

Balansventilatie en warmteterugwinning

Bij balansventilatie wordt vervuilde lucht afgevoerd en schone lucht aangevoerd. Zo bent u altijd verzekerd van een gezond klimaat in huis. In combinatie met een warmteterugwinningsunit is het zeer energiezuinig. Bij warmteterugwinning wordt de warmte uit de afvoerlucht of het afvoerwater gebruikt voor de voorverwarming van ventilatielucht of warmwaterproductie. Warmteterugwinning kan ook worden toegepast op wegstromend douchewater


KROOT Installatie zorgt voor vakkundig onderhoud

Laat regelmatig de cv-installaties en ventilatiesystemen van uw projecten controleren en reinigen. Daarmee voorkomt u storingen en extra onkosten. Na onderhoud door KROOT Installatie bent u verzekerd van een goed geventileerd en verwarmd pand.

Insallatiebedrijf voor advies, ontwerp en uitvoering

KROOT Installatie
Heuvelstraat 6
5171 VE,  Kaatsheuvel

Kvk: 51714272

Openingstijden

Maandag 07:00 - 17:00

Dinsdag 07:00 - 17:00

Woensdag 07:00 - 17:00

Donderdag 07:00 - 17:00

Vrijdag 07:00 - 17:00

Altijd per email bereikbaar